El govern vol que el Camp Nou sigui un centre electoral de l’1-O

La sol·licitud forma part de la campanya d'assetjament contra la junta de Bartomeu
Título de la imagen
Título de la imagen

La campanya de TV3 contra la junta directiva del FC Barcelona se situa en el marc del desesperat intent de les forces laportistes, cruyffistes i guardiolistes per prendre el club, a l’assalt si cal i estratègicament a temps d’utilitzar el Barça a favor de l’independentisme en el referèndum de l’1 d’octubre pròxim. El propòsit també és, per sobre de qualsevol motivació política, guanyar-se el favor del futur govern o Estat català amb l’única finalitat de tornar a esprémer el club com van fer entre el 2003 i el 2010.

L’actual govern de Carles Puigdemont, amic personal de Joan Laporta, no només valida l’ús sectari i interessat de la televisió pública, també planeja utilitzar la tensió generada per la celebració del referèndum per estrènyer el setge contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta. La jugada consisteix a sol·licitar al FC Barcelona la cessió de les seves instal·lacions per ubicar-hi un dels principals centres de votació l’1-O, és a dir, posar la junta en una tessitura institucional de risc extrem.

Si la reacció dels poders de l’Estat ha estat acarnissar-se contra el Barça i contra Sandro Rosell per gestos com acollir el Concert per la Llibertat i deixar passar la Via Catalana pel Camp Nou, a més de la seva pública adhesió a les plataformes pel Dret a Decidir i a favor del referèndum, el pas de prestar l’estadi per celebrar-lo comportaria de ben segur conseqüències socials i esportives catastròfiques.

El govern, a canvi de sacrificar l’estabilitat, i qui sap si el futur del club, obtindria l’atenció internacional que d’altra manera és incapaç d’atraure.

A nivell de l’Estat espanyol, on el Barça compta amb 15 milions d’aficionats, la dimensió del conflicte es traduiria en un infern per a aquests seguidors i pràcticament la politització de cada partit de Lliga del Barça, cosa que no acabarien entenent les estrelles com Messi, Neymar o Suárez i d’altres jugadors. La decisió, sigui quina sigui la resposta a aquesta invitació perversa i malintencionada, no satisfarà determinats collectius, però sobretot es convertirà en la joguina preferida de l’oposició laportista si Josep Maria Bartomeu no ha respost afirmativament al cap de cinc minuts.

TV3 té la seva artilleria preparada per quan arribi el moment per rematar l’actual operació periodística endegada contra Bartomeu, una acció que té noms i cognoms: el del director de TV3, Vicent Sanchis, i el del periodista Xavi Torres, tots dos destacats lluitadors en aquest bàndol blaugrana del saqueig i la manipulació i tan assedegat de negocis i de poder.

L’objectiu és desgastar el president Josep Maria Bartomeu durant aquests mesos d’estiu i, si tot va com està planejat, provocar una ruptura interna que doni pas a unes eleccions. No importa el mitjà ni es descarta un vot de censura que, en qualsevol cas, mai seria el resultat del pusil·lànime, fràgil i anticipadament derrotat intent d’Agustí Benedito. En realitat esperen que la tàctica d’assetjament i enderrocament mutili totalment o parcialment una junta cada cop menys homogènia i sense grans directius de primera línia. Creuen en la desnutrició mateixa de la directiva com el corrosiu ideal.

Vicent Sanchis, que va ser l’últim director de Barça TV abans de l’enfonsament del laportisme el 2010, està obligat a tornar al seu president l’extraordinària generositat amb la qual es van recompensar els seus serveis i qui sap si assegurar-se un retorn al paradís del Camp Nou si la jugada els surt bé. Laporta se sent afavorit per un gest de complicitat del destí gràcies a una temporada sense brillantor, la confusió final de l’acció de responsabilitat i el nomenament de Sanchis, un dels seus periodistes de cambra. Es veu capaç de recuperar-se del seu fracàs polític i del revés electoral del 2015 i posterior oblit gràcies a la seva amistat amb Carles Puigdemont.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides