Rebaixes al cas de les ITV

La Fiscalia ofereix a Oriol Pujol una pena de 2 anys i mig de presó si confessa
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció

D’una petició de 5 anys de presó a una altra de 2 anys i mig. Aquesta és la rebaixa de pena plantejada per la Fiscalia a Oriol Pujol en la negociació del cas de les ITV, informa Nació Digital. Si l’exdirigent de Convergència i fill de l’expresident Jordi Pujol vol obtenir aquesta rebaixa, haurà de confessar la seva culpabilitat en aquest afer de corrupció.

D’altra banda, la proposta no només redueix a la meitat la pena inicialment demanada per a ell, sinó que inclou una petició de condemna de menys de dos anys per a Anna Vidal, de tal manera que ella evitaria ingressar a la presó, com pretenia Oriol Pujol. De fet, s’havia mostrat favorable a acceptar una oferta d’aquestes característiques: pena de presó per a ell, però no per a la seva esposa, per qui s’havia sol·licitat una pena de tres anys i quatre mesos.

Si la llarga fase de negociació entre la Fiscalia i Oriol Pujol no acaba en acord, el cas de les ITV, la instrucció del qual va concloure el novembre del 2015, anirà a judici. Un escull principal per assolir l’acord era la presència com a acusació popular de Manos Limpias, que s’ha retirat del cas aquest mes de juny.

Oriol Pujol està acusat de tràfic d’influències i suborn per les maniobres amb què, presumptament, va intentar beneficiar empresaris amics amb l’adjudicació d’estacions d’ITV.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides