Cuixart diu que el referèndum no l’aturarà “ni Déu”

El president d'Òmnium esgrimeix "la revolució dels mòbils" i vaticina un "tsunami democràtic" l'1-O
cuixart omnium
cuixart omnium

Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, espera que l’1-O sigui “un tsunami democràtic” i que Catalunya serà “molt diferent” a partir d’aquella data. És a dir, que el referèndum que preveu celebrar el govern de la Generalitat tindrà una participació massiva. Segons ha explicat a Catalunya Ràdio i a TV3 aquest dimarts, “no hi haurà ni Déu que el pugui aturar”, com va dir, per exemple, la Diada del 2016.

Preveu, així mateix, que “toqui estar molt mobilitzats en defensa del dret a vot” i espera que els catalans defensin el referèndum “amb ungles i dents”. Per part seva, ha assegurat que “sempre des de la no violència” faran “tot allò que faci falta” en resposta a si encerclarien les institucions o les protegirien. En aquest sentit, ha atorgat un paper comunicatiu clau a “la revolució dels mòbils”.

Preguntat sobre què li demanen a la societat per fer possible el referèndum, Cuixart ha respost que es fonamenta en un seguit d’eines de comunicació, com ara “la revolució dels mòbils”, l’adhesió a la qual consisteix en l’enviament d’un missatge de Whatsapp a un número (696000699) amb la paraula “democràcia”, per engreixar una “base de dades” i fer que “tots estem connectats en aquest sentit, de poder defensar la democràcia i denunciar les actituds totalitàries de l’Estat espanyol”.

D’altra banda, ha expressat dubtes sobre com explicaran els alcaldes del PSC de l’Àrea Metropolitana de Barcelona als seus ciutadans que no obren els col·legis per donar l’opció a abandonar un Estat que titlla de “demofòbic”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides