Girona declina declarar Felip VI ‘persona non grata’

CiU diu que això "no toca" en aquest moment del 'procés'
felip VI congres
felip VI congres

L’Ajuntament de Girona ha rebutjat declarar persona non grata el rei d’Espanya, Felip VI, en una votació en què han estat decisives les dues formacions que el governen, CiU i el PSC.

ERC ha presentat aquesta proposta contra el monarca, que només ha rebut el suport de la CUP. Per al grup municipal de CiU, al qual pertany l’alcaldessa Marta Madrenas, la monarquia és caduca, immobilista i autoritària, però fer persona non grata el rei era inoportú. En paraules del portaveu convergent, Carles Ribas, en l’actual moment del procés, “no toca”. El mateix regidor ha dit que era un “error polític” presentar la proposta i que era pròpia de “textos antics dels anys 90”.

Quant al compromís amb el procés, per cert, Ribas no s’ha estat de recordar a ERC que el PDECat és la formació que té membres imputats i, d’altra banda, que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, advoca per mantenir relacions cordials amb el rei. Felip VI va ser príncep de Girona entre el 1977 i el 2014, any que va esdevenir rei. Des de llavors la seva filla gran, Elionor, és princesa de Girona.

El ple de l’Ajuntament de Girona, així mateix, ha rebutjat la moció promoguda pel PP per rebutjar per “il·legal” la convocatòria de l’1-O. Només Ciutadans hi ha votat a favor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides