Cimera entre el PSC i el PSOE per plantar cara al referèndum

Els socialistes contemplen la creació d'una comissió mixta Congrés-Senat
Iceta - Sánchez
Iceta - Sánchez

Divendres es reuneixen les executives del PSC i del PSOE a Barcelona per concretar les propostes, i el calendari per portar-les a terme, per buscar una alternativa al referèndum independentista de l’1 d’octubre.

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, avançava que cal actuar “com més aviat” millor, afegint que cal “treballar de forma immediata i fer-ho amb el PSC per promoure les iniciatives” que desbloquegin l’actual situació.

Els socialistes pretenen obrir un marc de treball que estudiï la reforma constitucional que doni resposta a les necessitats actuals de Catalunya i el seu encaix a Espanya, i volen que aquests treballs comencin abans de l’1 d’octubre.

El PSOE està convençut que el Govern de Mariano Rajoy ja ha fet tard per donar resposta a l’actual situació d’enfrontament institucional entre l’Estat i la Generalitat, i que ja estem en temps de descompte, per la qual cosa pretén crear una mesa de debat parlamentari per revisar la Carta Magna de manera urgent.

Per aquest motiu, els socialistes no descarten que fins i tot els treballs d’aquest grup comencin al mes d’agost amb la Diputació Permanent del Congrés, òrgan que substitueix el ple en temps de vacances, i tampoc es descarta la creació d’una comissió mixta Congrés-Senat.

Els socialistes, capitanejats per Pedro Sánchez defensen que la Constitució ha de reconèixer sense pal·liatius una Espanya “plurinacional”, a partir dels postulats defensats pels socialistes catalans, amb Miquel Iceta al capdavant.

PSOE i PSC tancaran aquest divendres, a Barcelona, el paquet de mesures a presentar per fer front a les pretensions independentistes, i a banda de la reforma de la Constitució també treballaran sobre les 46 exigències que Carles Puigdemont va plantejar a Mariano Rajoy l’abril del 2016 i la recuperació dels elements de l’Estatut anul·lats pel Tribunal Constitucional el 2010.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari