Plega el regidor que va organitzar maniobres militars a l’Escala

El portaveu del PDCat al municipi empordanès accepta la dimissió "pel bé comú del projecte"
Título de la imagen
Título de la imagen

Finalment, el regidor del PDECat a l’Ajuntament de l’Escala, Martí Guillem Sureda, ha dimitit arran de la polèmica generada per haver organitzat una exhibició de maniobres de l’exèrcit al càmping de la seva propietat.

El regidor és el propietari del càmping Illa Mateua, on es van fer les maniobres que ell mateix va organitzar, ja que té una “l’excel·lent relació” amb les Forces Armades i els Cossos i Forces de Seguretat ce l’Estat.

El portaveu del PDECat a l’Ajuntament de l’Escala, Robert Bosch, ha comunicat la dimissió de Guillem a través de Twitter, on ha assegurat que ha acceptat la renúncia del regidor pel bé comú del projecte, afirmant que “a contracor, acabo d’acceptar la dimissió del nostre regidor, Martí Guillem. Ho faig pel bé comú del país, del projecte i del partit”.

Robert Bosch afegeix que “hem d’eliminar qualsevol sensació de falta de compromís amb Catalunya i amb el President. En moments excepcionals, decisions excepcionals. Li agraeixo la feina feta, que ha sigut molta i molt bona. Seguim amb el mateix compromís inamovible, treballant per L’Escala i per Catalunya”.

La direcció del càmping del regidor dimitit va explicar que la intenció de fer el simulacre d’assalt amfibi a la costa de l’Escala, i davant del negoci de Guillem, era la d'”acostar a la societat les tasques que fan aquests cossos de seguretat”.

Les mateixes fonts van assegurar que “en cap moment” hi va haver material bèl·lic ni cap mena d’arma dins del recinte del centre, i que el càmping va oferir les instal·lacions per poder fer una exposició i una conferència posterior a l’exhibició.

Des del càmping insisteixen en el fet que els assistents va fer una valoració “positiva” de l’activitat, i que se’ls havia informat prèviament per si volien assistir a l’exhibició.

La direcció del centre afirma que també col·laboren amb els Mossos d’Esquadra i es mostren “orgullosos” de participar en diversos projectes solidaris i mediambientals.

Tot l’enrenou va començar quan divendres passat una vintena de membres de l’exèrcit van fer un simulacre d’assalt davant les costes de l’Escala.

L’exercici era un assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial es van llençar a l’aigua i van fer ràpel a l’Illa Mateua.

Hi van participar disset militars i sis membres del Grup Especial d’Activitats Aquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, carregats amb tot l’equip, incloses armes de combat.

L’exhibició va aplegar nombrosos clients a la zona de la piscina del camping, des d’on van poder veure les maniobres.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari