Comín encrespa la Marea Blanca

Els defensors de la sanitat pública es mobilitzaran contra l'avantprojecte de llei de gestió de l'assistència sanitària
comin no avantprojecte
comin no avantprojecte

La Marea Blanca, la plataforma que aplega l’activisme en defensa de la sanitat pública, ha anunciat que desplegarà “tots els mitjans de mobilització” possibles per oposar-se a l‘avantprojecte de llei de gestió de l’assistència sanitària que promou el departament de Salut de la Generalitat, encapçalat pel conseller Toni Comín.

De fet, aquesta declaració d’intencions s’ha proclamat després de la reunió que representants de la Marea Blanca han mantingut aquesta setmana amb el conseller Comín, que preveu, malgrat tot, tirar endavant la reforma, de la qual ha anunciat que informarà els grups parlamentaris mitjançant un document amb què vol rebatre els arguments dels activistes.

La Marea Blanca, per la seva part, celebrarà el 6 de juliol una assemblea oberta a sindicats i moviments socials. El seu objectiu és tombar un avantprojecte que tem que suposi la involució i la fragmentació del sistema sanitari. Denuncia, així mateix, que si la llei Comín es fa realitat, les irregularitats que afecten el sistema sanitari trobaran unes condicions encara més favorables. Es retreu a Comín, en aquest sentit, que vulguin donar un nou impuls a la mercantilització de la sanitat.

De moment, s’ha aprovat el passat dia 20 la memòria preliminar del controvertit avantprojecte, però mitjançant el tràmit d’urgència es vol accelerar l’aprovació de la llei, que es podria enllestir aquesta tardor. Els activistes consideren que Comín ha presentat la seva iniciativa “a traïció” i el conseller, que els activistes estan equivocats.

Indignació a Tarragona
Paral·lelament, a Tarragona, el gerent local de l’Institut Català de la Salut, Rafael Gràcia, es troba a l’ull de l’huracà per haver dit que el CAP La Granja-Torreforta tenia llistes d’espera per la mala gestió del centre. El Col·legi de Metges li exigeix que dimiteixi. Troba que les disculpes, dirigides als professionals d’aquest CAP, són insuficients.

Gràcia, que va assumir el càrrec fa un any, ha indignat els facultatius perquè, en una entrevista al Diari de Tarragona, ha dit concretament que “els professionals mèdics dels centres d’atenció primària de Tarragona no tenen un problema de càrrega de treball. Una altra cosa és veure com som capaços de donar resposta a la comunitat”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari