JxSí i la CUP condicionen les subvencions als mitjans sí emeten la campanya del referèndum

La Generalitat només subvencionarà els mitjans que publicitin la campanya institucional de la consulta indepedentista
Título de la imagen
Título de la imagen

El Parlament ha aprovat aquest dijous, amb els vots favorables de Junts pel Sí i la CUP, una moció sobre mitjans de comunicació privats, subvencions i transparència, que insta al Govern a garantir que els mitjans privats que rebin subvencions com publicitat institucional “es comprometin” a publicar la campanya del referèndum, que la Generalitat ha anunciat per l’1 d’octubre. El PSC, Cs i el PPC han votat en contra de la moció, mentre que CSQP s’ha abstingut.

En un principi, la CUP demanava amb aquesta moció el compromís dels mitjans, per “fomentar la participació democràtica en el referèndum del proper 1 d’octubre” com una condició per rebre subvencions públiques. Tot i això, finalment els dos grups parlamentaris han optat per eliminar aquest punt i substituir-lo pel “compromís” dels mitjans.

La moció també demana que els mitjans subvencionats pel Govern compleixin també la llei d’igualtat efectiva de dones i homes, i respectin els drets laborals i els codis deontològics professionals. Tanmateix, el text aposta per “vetllar per la màxima transparència” en l’accessibilitat de dades sobre subvencions, publicitat institucional i subscripcions de la Generalitat i de les empreses públiques.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari