L’Ajuntament de Solsona no anirà en processó amb el bisbe Novell

El consistori ha decidit no participar, com a institució, en la del Corpus
Corpus Solsona
Corpus Solsona

L’Ajuntament de Solsona, com a institució, no participarà en la processó del Corpus el pròxim 18 de juny. L’alcalde de la ciutat, el republicà David Rodríguez, ha assegurat que la decisió “queda al marge de l’episodi viscut aquests dies arran de la glossa del bisbe”, en referència a les declaracions homòfobes que va fer Xavier Novell, bisbe de Solsona.

David Rodríguez ha admès però, en un comunicat, que “s’ha precipitat un debat que havia quedat latent” i que és congruent amb la laïcitat de la institució. Rodríguez ha insistit en què “no s’ha d’interpretar aquest canvi com un càstig al bisbe per les seves manifestacions”.

La processó del Corpus és l’acte que s’enllaça amb la missa del diumenge de la festivitat i que precedeix els ballets tradicionals de la plaça Major de Solsona.

Aquest any, quan acabi la missa de la catedral, els regidors que ho vulguin visitaran a títol individual la catifa de flors que elabora l’Agrupament Escolta Pare Claret a la plaça de Palau de Solsona, just abans de la pujada en comitiva des de la catedral fins a la plaça Major, on es fan les danses tradicionals.

En el pròxim ple del consistori solsonenc es modificarà l’articulat del Reglament de protocol, honors i distincions, que fa referència al Corpus i la Festa Major per suprimir la referència a la visita a la catifa en processó.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari