La Fiscalia demana que s’investigui Mas per les despeses del 9N

Insta el Tribunal de Comptes a determinar si l'expresident va cometre malversació
mas 9n
mas 9n

La Fiscalia ha remès un informe al Tribunal de Comptes que avala que aquest òrgan fiscalitzador engegui una investigació sobre Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per aclarir si van cometre un delicte de malversació fons públics durant l’organització del 9N.

Tots tres van ser considerats culpables d’un delicte de desobediència i inhabilitats per exercir càrrecs públics pel seu paper en els preparatius d’aquella consulta, que va tenir lloc el 9 de novembre del 2014. Ara, la Fiscalia posa la lupa en la despesa de 5 milions d’euros relacionada amb aquella jornada. Ni en els casos de Mas, Ortega i Rigau, ni tampoc en el de Francesc Homs s’havia apreciat la malversació.

L’informe del Ministeri Públic s’alinea amb la petició de diverses entitats, entre les quals la plataforma antiindependentista Societat Civil Catalana, que pretenia que s’obrís una investigació perquè considerava que els quatre membres de l’anterior govern català condemnats pel 9N van disposar “indegudament de fons públics” per una finalitat aliena a les seves competències.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides