Vaga a l’horitzó de les centrals d’Ascó i Vandellòs

Els treballadors han convocat dues aturades a final de mes contra la precarietat dels companys de les empreses auxiliars
asco

Els treballadors de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs pressionaran per superar la precarietat mitjançant dues jornades de vaga de 24 hores, que han convocat els dies 13 i 20 de juny.

Aquestes mobilitzacions, acordades per unanimitat, són la reacció a la situació de bloqueig de les negociacions amb la direcció de les centrals i tenen com a objectiu concret exigir condicions dignes pels més de 1.300 treballadors de les empreses auxiliars.

En aquest sentit, volen comprometre l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) i les empreses subcontractades a assegurar que l’activitat en les centrals es desenvolupa amb uns mínims de qualitat i seguretat laborals. Lamenten que cada nova licitació dóna lloc a pèrdues de llocs de treball i a un empitjorament de les condicions.

Un dels objectius de les aturades és convèncer Endesa, amb qui es volen reunir els sindicats. L’ANAV va emplaçar els treballadors a negociar amb els propietaris de les plantes, els gegants energètics Endesa i Iberdrola, però segons expliquen des de CCOO aquest dijous encara no han rebut una resposta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari