El TSJC investigarà Germà Gordó

Accepta imputar l'exconseller pel presumpte finançament irregular de CDC, com va demanar l'instructor del cas del 3%
Germà Gordó
Germà Gordó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat engegar una investigació sobre el diputat de Junts pel Sí Germà Gordó per la presumpta comissió de delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics, entre altres, vinculats al cas del 3%.

Va ser precisament el jutge que instrueix des del Vendrell aquest cas, Josep Bosch, qui va insistir al TSJC, malgrat una primera negativa, perquè obrís diligències contra Gordó, qui va ser gerent de Convergència, per la seva implicació en el suposat finançament irregular del partit.

El magistrat del TSJC Enric Anglada serà l’encarregat de la instrucció sobre l’exconseller de Justícia, el qual no pot ser investigat pel jutjat del Vendrell pel fet de ser aforat.

Copisa, les escoles i el Port
L’acte del TSJC difós aquest divendres apunta que Gordó, presumptament, va aconseguir que Copisa donés 100.000 euros a les fundacions Fòrum Barcelona i CatDem a canvi d’una adjudicació d’obres de manteniment de diverses escoles públiques de Barcelona mitjançant el Consorci d’Educació de Barcelona (2012), i també d’una adjudicació a una UTE de Copisa, Comsa, ACSA i Benito Arnó per reforçar un dic del port de la capital catalana, per part l’Autoritat Portuària de Barcelona.

Pasquina i Territori
També atribueix a Gordó el mateix paper amb relació a donacions d’almenys 147.000 euros de Pasquina SA a les mateixes fundacions convergents a canvi, suposadament, de l’adjudicació d’obres licitades per Infraestructures de la Generalitat i el Departament de Territori i Sostenibilitat (2014 i 2015).

Oproler i Bassols
Per últim, el TSJC es refereix a l’adjudicació d’unes obres de l’Institut Lluís de Peguera de Manresa per part d’Infraestructures de la Generalitat, a una UTE d’Oproler i el Grup Soler (2012). Se sospita que Gordó va aprofitar la seva relació política i personal amb Josep Manel Bassols, excap de campanya de Carles Puigdemont i representant d’Oproler, per obtenir d’aquesta constructora “diversos regals personals”.

“Un pas al costat”

El diputat del PDeCAT i alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha afirmat aquest divendres que Germà Gordó hauria de fer un “pas al costat” per no “perjudicar” el procés i el seu grup parlamentari.

En declaracions a TV3, Casals ha afirmat que era una opinió personal i que no parlava no en nom del seu partit. L’alcalde de Molins ha dit que Gordó hauria “d’analitzar” el context polític actual i si la seva situació pot ser contraproduent per la seva investigació.

Casals ha explicat que els estatuts del partit determinen que han de renunciar en el moment que s’obre judici oral i no en la situació d’investigat, però ha recordat que el seu càrrec va més enllà del PDeCAT, ja que és diputat de Junts pel Sí.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari