El Constitucional preveu obrir a l’agost per marcar al Parlament

El tribunal respon així a la possibilitat que la cambra catalana aprovi lleis processistes durant les vacances
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) té previst estar operatiu durant el mes d’agost “sí els esdeveniments ho requereixen”, segons publica La Vanguardia. Es dóna la circumstància que el TC ja va habilitar l’1 d’agost de l’any passat per tal de suspendre una declaració del Parlament de Catalunya.

Es preveu que la cambra catalana estigui operativa durant el mes d’agost amb la finalitat de preparar el referèndum independentista previst per a la tardor vinent. I també es preveu que els actes que aprovi el Parlament, si hi ha recurs, tinguin resposta per part del Constitucional.

El ple del Tribunal Constitucional va aprovar el 15 de juny del 1982 que són “dies inhàbils, a efectes jurisdiccionals, en matèria constitucional, els dies 1 a 31 d’agost, ambdós inclosos”.

Però el TC també contempla que “el Tribunal o les seves sales podran reunir-se i actuar durant el període vacacional i habilitar els dies que fossin necessaris, quan considerin que l’afer reclama una actuació que no pot demorar-se sense menyscapte de la justícia”.

L’any passat el TC va habilitar l’1 d’agost per suspendre una declaració del Parlament en la que s’acordava “l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre del 2015”.

L’advocat de l’Estat va presentar recurs i el Constitucional va suspendre la declaració, notificant-ho durant les vacances a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i a la resta de membres de la Mesa, al president de la Generalitat i a tots els consellers del Govern.

El Constitucional els va advertir, a tots, del “seu deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada, apercebent-los de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en les que poguessin incórrer”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari