Alcobé, encausat pel cas de Mateu amb la BPA

Uns emails encerclen l'exministre andorrà
Jordi Alcobé
Jordi Alcobé

L’exministre andorrà Jordi Alcobé ha estat encausat en l’afer Meritxell Mateu, que investiga si l’exconsellera del partit que lidera el cap de govern, Toni Martí, va actuar com a lobbista de la Banca Privada d’Andorra (BPA) la legislatura passada. La batlle (jutgessa) Canòlic Mingorance ja havia encausat Mateu per presumpta corrupció i tràfic d’influències per fer tasques d’assessorament a BPA. Es tracta d’un cas de possible corrupció que va destapar EL TRIANGLE.

Després que la batlle pregués declaració durant dues hores a Alcobé, el va encausar arran dels correus electrònics fets públics entre ell i Mateu en els quals es parlava sobre un projecte assegurador que volia iniciar el banc amb la multinacional Allianz. Segons va afirmar l’advocat de la seva defensa a Andorra Televisió, l’exministre va explicar com havia anat aquest projecte, que “estava portat pel Govern en una comissió interministerial a petició de BPA”, des del principi, el juny del 2011, “fins al seu final cap al 2013, en el moment en què el Govern i el grup parlamentari es van adonar que els requisits que s’havien de complir per tirar endavant aquest projecte no eren assumibles”.

Pel que fa a l’exconsellera Mateu, se la va encausar l’octubre passat després que un informe policial constatés que va cobrar 48.000 euros de la BPA per tasques d’assessorament no declarades ni cotitzades a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS).

Els dos excompanys de Mateu, de Demòcrates per Andorra, també van declarar en qualitat de testimonis i van ser citats per la batlle: el president del grup parlamentari, Ladislau Baró, i l’exconseller demòcrata Xavier Montané, president de la comissió de Sanitat la passada legislatura. Se sospita que Mateu havia d’influir en el procés d’esmenes a la llei de la CASS per afavorir els interessos de l’entitat financera.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari