Junqueras es vesteix de xai conservador

"El meu interès a presidir res és gairebé nul", proclama el vicepresident
oriol junqueras onda cero
oriol junqueras onda cero

El vicepresident Oriol Junqueras ha exposat novament aquest dijous una posició de subordinació i lleialtat a l’objectiu del govern de Junts pel Sí d’aconseguir la independència de Catalunya, malgrat que els dos partits que l’integren, el PDEcat i ERC, ja han engegat per separat campanyes pel sí en el referèndum. “El meu objectiu no és ser president de la Generalitat de Catalunya. El meu objectiu seria, en tot cas, ser president de la república catalana”, ha explicat en una entrevista a Onda Cero.

“Jo no sóc aquí per ser president de res, jo sóc aquí per ajudar a la societat catalana, si així ho desitja i majoritàriament ho decideix democràticament, a constituir-se en una nova república. El meu interès a presidir res és gairebé nul“, ha dit.

D’altra banda, ha titllat de “conte preciós” la suposada preferència del Govern espanyol a tenir-lo a ell com a interlocutor, en comptes del president Carles Puigdemont. Junqueras troba que els afalaguen perquè abaixin la guàrdia mentre es menysprea el PDEcat.

Conservadors
Quant a les veus de membres del Govern espanyol que comparen el procés sobiranista amb un cop d’Estat, el vicepresident ha ubicat el Govern català i l’independentisme en posicions moderades: “Som prudents, som moderats, fins i tot diria que conservadors”. “Molt abans que independentistes som demòcrates”, ha manifestat, tot remarcant que els independentistes es troben “molt allunyats d’aquesta lamentable tradició”, referint-se a l’historial espanyol de cops d’Estat.

“Si algú creu que nosaltres renunciarem als nostres objectius és que no ens coneix”, ha declarat, això sí, sobre la convocatòria del referèndum.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari