Puigdemont li recrimina al fiscal general la judicialització del procés

El president i José Manuel Maza es reuneixen al Palau de la Generalitat

José Manuel Maza, president Consell Fiscal
José Manuel Maza, president Consell Fiscal

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Justícia, Carles Mundó, s’ha reunit durant més d’una hora, aquest dimecres, al Palau de la Generalitat amb el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza.

La reunió es produeix en un moment de màxima tensió entre el Govern i l’Estat a compte del procés independentista. El fiscal general de l’Estat ha entrat al Palau de la Generalitat per la porta principal, però un cop acabada la reunió ha sortit per una porta lateral per evitar fer declaracions als mitjans de comunicació.

Qui sí que ha parlat amb els mitjans ha estat el conseller Mundó, qui ha dit que el president Puigdemont ha traslladat a Maza els mateixos plantejaments que estan fent sobre el procés en públic. La Generalitat li ha fet arribar al fiscal general de l’Estat el seu desacord pel que consideren la judicialització del procés independentista.

La visita, que estava qualificada de caràcter protocol·lari, “s’emmarca dins de la cortesia institucional”, segons ha informat en una nota el ministeri públic. Però el cert és que la trobada es produeix amb vàries querelles sobre la taula la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per ordre de la Fiscalia General, ha presentat contra diversos càrrecs electes.

El passat 16 de maig, Maza va ordenar al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que es querellés contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per l’anunci de la compra de 8.000 urnes.

També hi ha oberts processos judicials contra els cinc membres de la Mesa del Parlament, investigats per permetre que la cambra catalana debatés iniciatives vinculades amb el referèndum i el procés sobiranista. Aquest dijous el fiscal general de l’Estat participarà de la junta de fiscals superiors de les comunitats autònomes, una reunió que es farà per primera vegada a Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides