Alerta d’emergència a la central nuclear Ascó I per un incendi

L'incident ha tallat el subministrament elèctric de la central
asco
asco

A les dues de la matinada d’aquest dimarts, la central nuclear Ascó I, situada a la Ribera d’Ebre, ha activat el pla d’emergència intern durant unes hores a causa d’un incendi. Concretament, el foc l’ha causat un curtcircuit provocat per una caiguda d’aigua sobre els interruptors d’una barra d’alimentació elèctrica durant els treballs de recàrrega a l’edifici de turbina, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

L’incident, que ha durat més de deu minuts, ha tallat el subministrament elèctric normal, i ha fet entrar en funcionament el generador dièsel d’emergència. La refrigeració de la planta no corre perill, explica el CSN, que ha descartat cap risc d’emissió radioactiva. La central nuclear Ascó I ha explicat en un comunicat que tots els sistemes de seguretat “estan funcionant correctament” i que l’incident “no ha tingut cap implicació radiològica”.

El CSN ha assegurat que aquest succés no ha tingut repercussió en els treballadors, la població ni el medi ambient, i que ha estat classificat provisionalment com a nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i radiològics (INES).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.