Alerta d’emergència a la central nuclear Ascó I per un incendi

L'incident ha tallat el subministrament elèctric de la central
asco
asco

A les dues de la matinada d’aquest dimarts, la central nuclear Ascó I, situada a la Ribera d’Ebre, ha activat el pla d’emergència intern durant unes hores a causa d’un incendi. Concretament, el foc l’ha causat un curtcircuit provocat per una caiguda d’aigua sobre els interruptors d’una barra d’alimentació elèctrica durant els treballs de recàrrega a l’edifici de turbina, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

L’incident, que ha durat més de deu minuts, ha tallat el subministrament elèctric normal, i ha fet entrar en funcionament el generador dièsel d’emergència. La refrigeració de la planta no corre perill, explica el CSN, que ha descartat cap risc d’emissió radioactiva. La central nuclear Ascó I ha explicat en un comunicat que tots els sistemes de seguretat “estan funcionant correctament” i que l’incident “no ha tingut cap implicació radiològica”.

El CSN ha assegurat que aquest succés no ha tingut repercussió en els treballadors, la població ni el medi ambient, i que ha estat classificat provisionalment com a nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i radiològics (INES).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides