Sandro Rosell, detingut per blanqueig

L'operació Rimet també té en el punt de mira Ricardo Teixeira, expresident de la federació brasilera de futbol i amic de l'expresident blaugrana
Sandro Rosell
Sandro Rosell

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han escorcollat aquest dimarts la casa i les oficines de l’expresident de FC Barcelona Sandro Rosell, detingut en el marc d’una operació contra una xarxa de blanqueig de capitals relacionada amb els drets d’imatge del futbol. Les actuacions no només han tingut lloc a Barcelona, sinó també a localitats de les comarques de Lleida i Girona, així com a Andorra.

Ecos dels EUA i el FIFAgate
Es tracta d’un operatiu ordenat per l’Audiència Nacional arran del rastreig de moviments bancaris detectats després que els Estats Units cursessin una comissió rogatòria amb relació a una trama de grans dimensions, explica Europa Press citant fonts de la investigació. Segons El Confidencial, les actuacions d’aquest dimarts es basen en indagacions dutes a terme durant el darrer any per la UDEF que han comptat amb la col·laboració de l’FBI.

Un cop s’ha acabat l’escorcoll de les seves oficines, Sandro Rosell ha quedat detingut en el marc de l’anomenada operació Rimet, en la qual també es troba en el punt de mira el seu amic i expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) Ricardo Teixeira. A més, aquesta informació assenyala que hi ha altres partícips de la mateixa suposada activitat delictiva, entre els quals l’esposa de Rosell, Marta Pineda.

Els investigadors, en concret, assenyalen que Rosell forma part d’una trama de cobrament de comissions que es lucrava gràcies a la comercialització dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol. Els diners, presumptament, s’haurien blanquejat mitjançat empreses establertes a paradisos fiscals, publica El Mundo. Els investigadors xifren el blanqueig en 15 milions d’euros.

Ailanto
Segons el mateix diari, l’operació Rimet està relacionada amb els acords empresarials assolits per Rosell amb la CBF abans d’esdevenir president del Barça. Mitjançant Ailanto, una companyia seva, va explotar drets esportius de la selecció del Brasil i, segons els investigadors, s’hauria embutxacat comissions que va desviar posteriorment. Les investigacions al Brasil sobre Ailanto, però, s’havien arxivat el 2014.

Aquest afer esclata quan Rosell es troba pendent d’anar a judici pel fitxatge de Neymar pel Barça.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides