El bisbe de Solsona, persona ‘non grata’ a Cervera

L'alcalde de la ciutat denuncia les declaracions homòfobes del bisbe
Sense títol
Sense títol

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, portarà al proper ple de l’ajuntament una moció per declarar al bisbe de Solsona, Xavier Novell, persona ‘non grata’ a la ciutat.

Ramon Royes ha mostrat la seva indignació per les opinions publicades als mitjans de comunicació pel bisbe Novell en la glossa d’aquest divendres on vinculava l’homosexualitat a l’absència de la figura paterna en els nens.

L’alcalde de Cervera ha qualificat l’opinió del bisbe de Solsona ”d’escandalosa, anacrònica i inacceptable’‘, i espera que la declaració de persona ‘non grata’ tingui una ”càrrega simbòlica important perquè a efectes pràctics segurament no tindrà massa transcendència”.

Royes ja ha afirmat que el què ”probablement” comportarà la declaració municipal, és que l’equip de govern deixi d’assistir als actes que pugui fer Novell a partir d’ara a Cervera.

L’alcalde de Cervera ha afirmat que no comparteix ”en absolut” l’opinió del bisbe de Solsona, Xavier Novell, sobre l’homosexualitat. Les primeres crítiques de Royes cap al bisbe Novell han saltat a les xarxes socials, on ha explicat que portarà al ple una declaració contra el bisbe.

Ramon Royes vol que tot plegat faci reflexionar al bisbe Novell, però també a l’església, i a altres persones o col·lectius que en un moment donat també poden manifestar declaracions similars.

Royes ha recordat que el bisbe Novell també ha prohibit recentment qualsevol activitat no litúrgica a les esglésies de la diòcesi, cosa que per a l’alcalde de Cervera ”cada vegada s’allunya més de la gent i la realitat d’avui en dia”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari