Rajoy no consentirà “el disbarat i deliri jurídic” de la llei de desconnexió

El president del govern central qualifica de "xantatge" que es vulgui "liquidar l'Estat en 24 hores"
rajoy a segovia
rajoy a segovia

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dilluns un cop finalitzat el Comitè Executiu Nacional del PP per avançar-se a la conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d’aquest vespre a Madrid.

Mariano Rajoy ha dit que no consentirà que tiri endavant la llei de transitorietat jurídica catalana que té prevista la Generalitat de Catalunya per desconnectar amb l’Estat.

El president Rajoy ha qualificat aquesta proposta de “disbarat des de tots els punts de vista” i de “deliri jurídic”. Rajoy considera aquest projecte com “la liquidació de l’Estat de Dret” i com un intent “gravíssim de liquidar en ple segle XXI un Estat nacional en 24 hores”.

El president del govern ha qualificat aquest projecte de llei, que ha publicat El País, i el fet que el president Puigdemont l’estigui tirant endavant ràpidament i sense fer cas dels advertiments legals, polítics i jurídics com “un dels esdeveniments més greus” que ha viscut en la seva vida política.

Mariano Rajoy ha insistit a convidar al president de la Generalitat a què vagi al Congrés dels Diputats perquè expliqui el seu projecte independentista que ha qualificat de “xantatge i amenaça” a la resta de l’Estat, per portar endavant la independència al marge de si s’accepten o no els seus postulats.

Rajoy ha reblat que “aquesta proposta és un xantatge a l’Estat inacceptable i no ho acceptarem”.

Per la seva banda, el president Puigdemont ha publicat una piulada a Twitter en la que demana sí “seria molt demanar que les reaccions a la nostra conferència es fessin DESPRÉS i no pas ABANS que l’hàgim fet? I si escoltessin primer?”

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.