Els estibadors tornen a convocar vaga

Foment fixa serveis mínims de fins al 100%
Estibadors port - estiba
Estibadors port - estiba

Els sindicats Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar (CETM), UGT, CCOO, CIG i CGT han convocat vuit jornades de vaga a partir del pròxim dia 24 per protestar contra el decret que marca la nova regulació del sector, aprovat aquest dijous pel Congrés dels Diputats a proposta del govern del PP.

Les jornades de vaga es faran en dies alterns, exclosos els caps de setmana, durant les hores senars començant des de les 08.00 h del dimecres 24 de maig fins a les 08.00 h del dia 25.

El Ministeri de Foment, per la seva banda, ha fixat uns serveis mínims de fins al 100% en les operacions que afectin mercaderies peribles i perilloses, passatgers, situacions d’emergència i productes essencials per a les illes, Ceuta i Melilla.

La resolució Foment també exigeix el percentatge necessari del servei per garantir un rendiment no inferior al 50% de la mitjana de l’any natural anterior a jornada comparable, que fa referencia a l’horari i tipus de mercaderia.

Segons el govern central, una vaga d’aquestes característiques en un sector d’activitat que afecta el desenvolupament econòmic i proveïment de la població, és de “prou entitat” per a marcar uns serveis mínims que evitin un “trencament irreversible” en el sector productiu del país.

Foment argumenta que a l’aturar-se el servei cada hora a efectes pràctics les aturades “poden anar molt més enllà del 50%, fins i tot al 100%” de la jornada laboral que consta a la convocatòria.

Sindicats i empreses celebraran el pròxim dilluns una primera reunió, després de l’aprovació ahir al Congrés del reial decret llei de reforma del sector, per intentar evitar les aturades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides