Els estibadors tornen a convocar vaga

Foment fixa serveis mínims de fins al 100%
Estibadors port - estiba
Estibadors port - estiba

Els sindicats Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar (CETM), UGT, CCOO, CIG i CGT han convocat vuit jornades de vaga a partir del pròxim dia 24 per protestar contra el decret que marca la nova regulació del sector, aprovat aquest dijous pel Congrés dels Diputats a proposta del govern del PP.

Les jornades de vaga es faran en dies alterns, exclosos els caps de setmana, durant les hores senars començant des de les 08.00 h del dimecres 24 de maig fins a les 08.00 h del dia 25.

El Ministeri de Foment, per la seva banda, ha fixat uns serveis mínims de fins al 100% en les operacions que afectin mercaderies peribles i perilloses, passatgers, situacions d’emergència i productes essencials per a les illes, Ceuta i Melilla.

La resolució Foment també exigeix el percentatge necessari del servei per garantir un rendiment no inferior al 50% de la mitjana de l’any natural anterior a jornada comparable, que fa referencia a l’horari i tipus de mercaderia.

Segons el govern central, una vaga d’aquestes característiques en un sector d’activitat que afecta el desenvolupament econòmic i proveïment de la població, és de “prou entitat” per a marcar uns serveis mínims que evitin un “trencament irreversible” en el sector productiu del país.

Foment argumenta que a l’aturar-se el servei cada hora a efectes pràctics les aturades “poden anar molt més enllà del 50%, fins i tot al 100%” de la jornada laboral que consta a la convocatòria.

Sindicats i empreses celebraran el pròxim dilluns una primera reunió, després de l’aprovació ahir al Congrés del reial decret llei de reforma del sector, per intentar evitar les aturades.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari