Sáenz de Santamaría ‘convida’ Puigdemont a debatre al Congrés

La vicepresidenta evoca el Pla Ibarretxe i diu és la via democràtica per explicar el referèndum
soraya reunion
soraya reunion

El Govern espanyol ha fet una contraproposta al Govern de la Generalitat perquè presenti a Madrid el referèndum sobiranista al Congrés dels Diputats i no a l’Ajuntament de Madrid, on té previst fer-ho dilluns vinent.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha emplaçat el president Carles Puigdemont a debatre la seva proposta de referèndum a la Cambra Baixa del Parlament espanyol, argumentant que “és la manera de debatre en una democràcia consolidada”.

Sáenz de Santamaría, que no acostuma a comparèixer els divendres, ha indicat que el reglament del Congrés “estableix mecanismes perquè aquesta proposta que afecta l’estructura mateixa de l’Estat sigui coneguda i debatuda per les Corts”, i ha recordat el precedent del pla Ibarretxe, presentat el 2005 per l’aleshores lehendakari Juan José Ibarretxe i rebutjat per una amplíssima majoria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides