Josep Pujol no posa la mà al foc pel seu germà Jordi

Diu que els diners amagats a l'estranger eren un "petit pecat" que el seu pare va amagar per ser president
Josep Pujol
Josep Pujol

Josep Pujol Ferrusola ha deixat caure un bon grapat de perles durant l’entrevista que ha concedit aquest divendres a Catalunya Ràdio. Ha manifestat, per exemple, que el seu pare, Jordi Pujol, no hauria pogut ser president si haguessin admès públicament que tenien diners amagats a l’estranger. “Hi ha una part del país que es pot sentir decebuda, però no hi havia més opcions”, ha argumentat.

En la seva reaparició mediàtica pocs dies després d’haver concedit una entrevista a Público, ha insistit en la versió familiar de la deixa de l’avi Florenci, de la qual ha dit que l’expresident Jordi Pujol no va voler encarregar-se’n i que l’origen creu que són “negocis grisos” de tràfic de divises.

Dos tipus de germans
Pel que fa a la seva família, ha assegurat que “hi ha dos tipus de germans Pujol” -dona crèdit a la famosa afirmació de la seva mare, Marta Ferrusola, segons la qual anaven amb “una mà al davant i una al darrere”-, tot sostenint que no tots disposen de tants diners i n’hi ha que han perdut la feina, com diu que els ha passat als seus germans Marta i Oleguer. Sobre el primogènit, Jordi júnior, actualment a la presó, ha respost que no pot posar la mà al foc sobre si ha comès delictes “perquè no conec els seus negocis”. “Podem acabar tots a la presó si s’ho proposa el jutge De la Mata, però em semblaria una injustícia total”, ha afirmat.

Pecat i redempció
En canvi, ha manifestat que el “petit pecat” de la seva família és tenir diners a Andorra, una ocultació a la qual ha mirat de treure importància comparant-la amb el fet que Catalunya hagi tingut, a parer seu, un president first class. “Catalunya decidirà”, ha dit, si perdona una cosa per l’altra.

Persecució, procés i odi
Josep Pujol ha explicat que ha concedit aquesta entrevista radiofònica esperonat per “l’escarni” que troba que està patint la seva família. Diu que l’expresident es troba desbordat per la situació i per “aquest odi que es destil·la cap a ell”. També considera que s’està intentant destruir el llegat polític del seu pare i ha assenyalat que Jorge Moragas -mà dreta de Mariano Rajoy- té com a missió neutralitzar el procés sobiranista.

La carta
Quant a la famosa deixa, Josep Pujol ha dit que l’avi va posar la seva fortuna al servei del seu fill, l’expresident Jordi Pujol, però que va confiar la gestió dels diners a Marta Ferrusola en veure la “dèria” de Jordi Pujol per la política. “La carta famosa la tenim i la té el jutge, però li falten les pàgines principals“, i especifica que Marta Ferrusola va destruir fa molts anys les pàgines que contenien noms propis perquè “no volia que hi hagués cap traçabilitat d’aquest tema”. És a dir, “per mantenir els diners opacs”. “Hem fet una sol·licitud per saber si l’avi Florenci tenia comptes a Suïssa, però no ens ho han volgut dir”, ha assegurat.

Dèria o bogeria?
Un àudio revelat aquest dijous per El programa de Ana Rosa (Telecinco) atribueix una descripció alternativa a un altre dels fills de l’expresident Pujol, Pere, sobre allò que Josep Pujol anomena “dèria”. Segons aquest programa, durant una reunió amb un empresari, Pere Pujol explica que el seu avi, Florenci, temia que Jordi Pujol arruïnes la família i que per això va posar uns diners per a Marta Ferrusola i els seus fills: “El meu avi era conscient que el meu pare estava boig”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides