El fiscal demana penes de 7 a 10 anys en la peça central del cas Innova

L'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez (PSC) i l'exdirector d'Innova, Josep Prat afronten les peticions més elevades
Josep Prat, expresident de l'ICS
Josep Prat, expresident de l'ICS

Els principals acusats en la peça central del cas Innova s’enfronten a peticions de pena de presó per part de la Fiscalia que van dels 8 als 10 anys. El fiscal sol·licita 10 anys per a Lluís Miquel Pérez, exalcalde socialista de Reus acusat de prevaricació, malversació, falsedat documental i tràfic d’influències. L’atribució de delictes i la petició de condemna és la mateixa per a Josep Prat, exdirector general d’Innova i expresident de l’ICS, i Jorge Batesteza, exgerent d’infraestructures del CatSalut.

Així mateix, el fiscal sol·licita una condemna de 8 anys de presó per a Carles Manté, exdirector del CatSalut, i planteja penes de 9 anys de presó per a l’exdirector d’obres i projectes d’Innova, José Vicente Gómez, i el responsable de la UTE Euroconsult, Sergi Luqui. Pel que fa a la resta, es demana el sobreseïment per a la parella de Batesteza, però se sol·liciten 7 anys de presó per a l’exsecretària d’Innova Natàlia Torell i per a l’exdirectora financera d’Innova, Ester Ventura, esposa del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, investigat en una altra derivada del mateix cas.

L’escrit d’acusació indica que no es va justificar el pagament de factures per més d’1 milió d’euros a Batesteza i a Manté per treballs d’assessorament en la construcció de l’Hospital Sant Joan de Reus. També sosté que no es va seguir la normativa de contractació pública ni la d’incompatibilitats.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari