El PDECat salva el decret de l’estiba del govern del PP

El Congrés aprova la reforma amb els vots de PP, Ciutadans, PNB, i l'abstenció dels nacionalistes catalans
Título de la imagen
Título de la imagen

El Congrés dels Diputats ha aprovat, aquest dijous, el decret de reforma del sector de l’estiba. El Govern de Mariano Rajoy ja havia intentat l’aprovació del decret, però va ser rebutjat en primera instància. El govern central ha aconseguit tirar endavant la seva proposta amb els vots favorables de Ciutadans i el PNB, però ha estat decisiva l’abstenció del grup parlamentari del PDECat per a la seva aprovació.

El canvi de posicionament dels nacionalistes catalans ha coincidit amb l’absència dels representants de l’Estat en la reunió, divendres passat, del Consorci del Palau de la Música, fet que va permetre que la Generalitat evités que el Palau acusés l’antiga Convergència Democràtica de finançament il·legal.

Des del PDECat, el diputat Ferran Bel, s’ha afirmat que el seu canvi de posicionament s’ha degut a la negociació amb el Govern, que ha introduït millores en el decret, i que “hem actuat amb responsabilitat amb les institucions europees, amb la qual els ports catalans i amb l’economia catalana”.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha defensat que el decret s’ha aprovat amb el màxim consensuat al qual s’ha pogut arribar. El ministre ha demanat als treballadors que facin esforços per arribar a acords, tot i que aquests ja han anunciat vagues.

El PSOE denuncia que la proposta del Govern del PP no garanteix els llocs de treball dels estibadors. Unidos Podemos ha qualificat el decret de “reial decret matusser”, i han denunciat que hi ha hagut una “compra de voluntats” en les negociacions.

També des del grup de Compromís s’ha denunciat que no s’han buscat consensos i que el que sí que hi ha hagut és un “mercat de vots”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides