La Generalitat respon a Millo amb una comissió pel caos del Prat

El Govern català i l'Ajuntament de Barcelona volen que el grup de treball es reuneixi setmanalment
Título de la imagen
Título de la imagen

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han convocat una comissió setmanal de seguiment dels problemes derivats del caos que es viu al control de passaports de l’aeroport del Prat.

Aquestes dues administracions han exigit que a la comissió hi assisteixin AENA i representants de l’Estat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha dit que volen crear aquesta comissió perquè “no en tenim prou amb bones paraules i anuncis que no poden ser avaluats”.

Rull ha respost així a l’anunci que ha fet el delegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, de l’increment de mitjans tècnics i humans per a resoldre la crisi de l’aeroport.

El conseller ha fet aquesta petició un cop feta la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

A aquesta reunió també hi estava convidat el delegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, i la directora de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano. Tots dos, però, no van assistir a la reunió proposada per la Generalitat, i es van reunir pel seu compte amb el secretari d’Estat de Seguretat amb el que van decidir les millores a fer per evitar les cues al Prat.

La no presència de Millo i Corrochano a la reunió de la Generalitat ha provocat que el conseller Rull digués que “volem lamentar que no hagin assistit a la reunió. Sabem que ha estat una decisió compactada per part de l’Estat”. El conseller va afegir que “no és una manca de respecte a les institucions, sinó que és una manca de respecte als ciutadans”.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha dit que “la situació malmet la imatge del Prat i de sectors com el turístic. Totes les administracions hem d’actuar amb vocació positiva”, i ha afegit que “aquest és un problema real dels ciutadans, convidem a l’Estat i a AENA a què hi siguin i formin part de la solució”.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que forma part del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries, Miquel Valls, ha denunciat que “la situació ens pot afectar de manera molt negativa ara que s’acosta la temporada d’estiu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides