Millo pacta més policies pel Prat, al marge de la Generalitat

El delegat del govern central no assisteix a la reunió d'urgència convocada pel govern català pel caos a l'aeroport
Título de la imagen
Título de la imagen

Enric Millo, delegat del govern central a Catalunya, ha tirat pel dret i ha convocat una reunió aquest dimecres amb representants de la Policia Nacional i la direcció de l’aeroport per tractar les cues als controls de passaports al Prat.

Millo ha rebutjat assistir a la reunió d’urgència que el Govern català havia convocat per avui mateix per abordar la problemàtica de l’aeroport del Prat, com a mostra de rebuig a les crítiques que ha rebut l’Estat per part de la Generalitat en aquest tema.

El delegat del govern central ha afirmat que “garantir la seguretat de tots els passatgers s’encavalca amb l’increment de passatgers que ha viscut l’aeroport del Prat”, afegint que “volen minimitzar les conseqüències” que provoquen les modificacions de la normativa de l’espai Schengen, argumentant que el Prat “és la gran aposta del govern espanyol”.

En aquest context, el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha afirmat que es compraran entre 30 i 40 verificadors de passaports “per dotar tots els llocs existents”, i que amb aquest nou material es podrà fer front a “qualsevol pujada d’activitat”.

Aquests verificadors es compraran abans de l’estiu, però també es compraran de verificadors que no calgui que siguin manipulats per agents de la policia i que serviran perquè els passatgers puguin fer el ‘check-in’ individualment.

Nieto ha afirmat que també s’incrementarà el nombre d’agents de la Policia Nacional destinats a l’aeroport del Prat. Nieto ha assegurat que “calculen ampliar entre 40 o 50 agents la plantilla i que s’aniran ordenant en funció de les necessitats que indiqui Aena i a mesura que s’instal·lin els verificadors”.

El secretari d’Estat de Seguretat ha afirmat que ja ha comunicat aquestes mesures a la Generalitat, perquè “tothom remi en la mateixa direcció per contribuir a resoldre el problema”, ja que considera que el bon funcionament del Prat és un “problema de tots”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides