El jutge del 3% insisteix que cal investigar Germà Gordó

Aporta nous indicis i sol·licita per segon cop al TSJC que posi fil a l'agulla
El conseller de Justícia, Germà Gordó
El conseller de Justícia, Germà Gordó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà de tornar a decidir si inclou a la llista d’investigats del cas del 3% l’exconseller de Justícia i actual diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó.

El magistrat que condueix des del Vendrell les investigacions sobre aquest afer de corrupció de Convergència Democràtica ha tornat a sol·licitar al TSJC que imputi Gordó, que va ser gerent del partit.

El TSJC, a qui correspon investigar un aforat com Gordó, havia rebutjat anteriorment la mateixa petició per considerar que no hi havia indicis clars de la seva relació amb la presumpta trama de pagament de comissions a CDC.

La Fiscalia Anticorrupció, però, el situa com l'”aconseguidor” o “recaptador”. De fet, els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda no trobaven una “explicació legal i coherent que justifiqui la quantitat de gestions, menjars, interlocucions i reunions” que l’exconseller va mantenir amb empresaris, algunes a la seu de CDC o al Palau de la Generalitat.

La Fiscalia argumenta que “Germà Gordó ha anat més enllà del tràfic d’influències i ha actuat decisivament per a l’adjudicació de contractes amb l’Administració pública”.

La Fiscalia, a partir dels informes de la Guàrdia Civil, diu què Gordó va poder actuar “decisivament” en obres del Consorci d’Educació, els treballs en un dic al Port de Barcelona, la millora de la carretera C-55, la plaça de les Glòries de la capital catalana i en un institut a Manresa.

En el cas del 3% estan sent investigats, a més de diversos empresaris, els extresorers de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar, qui també està investigat en el cas Palau, i Andreu Viloca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides