El Parlament insta el Govern a acusar CDC pel cas Palau

ERC vota a favor de les propostes de la CUP i CSQEP
Gerard Gómez del Moral
Gerard Gómez del Moral

El Parlament de Catalunya ha instat el Govern de la Generalitat a acusar Convergència (CDC) en el cas del Palau de la Música, el contrari que havien fet el passat divendres representants governamentals del PDEcat, successor de CDC, quan van impedir que aquesta institució inculpés el partit en l’actual moment processal.

Tant la proposta de la CUP, referent al posicionament del Consorci del Palau sobre aquesta acusació, com la de Catalunya Sí Que Es Pot, sobre el saqueig de la mateixa institució, han rebut els vots favorables de tots els grups de l’oposició i també el d’ERC, soci parlamentari i de govern del PDEcat en l’aliança Junts pel Sí. Per la seva part, el PDEcat s’ha abstingut, per bé que dos i tres diputats han votat en contra de les resolucions.

El resultat de les votacions, que no és d’obligat compliment per part del Govern, posa de manifest la discrepància dels dos partits que el formen quan encara no han passat 24 hores des que la portaveu, Neus Munté, va anunciar que tots els membres del Govern -inclosos els d’ERC- havien donat suport per unanimitat a la decisió de no inculpar ara CDC a través el Consorci del Palau.

En la línia que havia expressat la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que havia instat el Govern a reconsiderar la seva posició, el diputat republicà Gerard Gómez del Moral ha defensat aquest dimecres el sentit del vot dels seus companys de partit esgrimint la coherència amb la trajectòria de la formació.

Per la seva part, el PDEcat ha exposat diversos motius de la seva abstenció, dels quals ha destacat com a principal el suport al Govern i la posició unànime comunicada aquest dimarts per Munté.

Vila acusa Colau de “sectària”
Abans d’aquesta votació, durant la sessió de control al Govern, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha remarcat que “és fals” que estigui en risc “un sol euro” amb “l’estratègia” que segueix el Govern al Consorci del Palau. Ha reiterat que si una sentència compromet Convergència, “el Govern actuarem”.

Així mateix, ha manifestat que la controvèrsia sobre l’acusació en el cas Palau no té a veure amb el combat contra la corrupció per part del Govern, sinó que la vincula amb una adhesió a la Fiscalia i amb l'”estratègia sectària” que atribueix a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Som els primers interessats, si m’ho permet, en clau generacional a combatre la corrupció al país”, ha dit Vila.

En la reunió del Consorci del Palau, divendres passat, l’Ajuntament de Barcelona no va comptar amb el suport dels dos representants del Ministeri de Cultura espanyol, absents, de manera que els tres representants del Govern de la Generalitat -entre els quals el president Carles Puigdemont i el conseller Vila, que van delegar els seus vots- van imposar-se, evitant que el Consorci se sumés a l’acusació del cas Palau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides