Susana Díaz i Pedro Sánchez es tiren els plats pel cap

Patxi López queda marginat en el debat que han fet els tres candidats per liderar el PSOE
Título de la imagen
Título de la imagen

La divisió interna del PSOE ha tornat a quedar palesa aquest dilluns en la celebració del debat que han mantingut els tres candidats a secretari general del partit socialista: Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López.

L’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, li ha retret a la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, que ha estat ella l’artífex de l’abstenció del partit socialista que va portar a Mariano Rajoy a la presidència del Govern central. Sánchez li ha dit a Díaz que “Rajoy és una poma podrida”, i que si guanya les primàries la primera mesura que prendrà serà la de “demanar la dimissió de Rajoy”.

Sánchez també li ha retret a Díaz una manca de lleialtat cap al seu lideratge pràcticament des del primer moment en què va ser escollit secretari general del PSOE.

Susana Díaz, per la seva banda, li ha llençat a Sánchez l’acusació que si el partit socialista està en hores baixes és degut als mals resultats que va treure la candidatura de Sánchez en les dues darreres convocatòries d’eleccions generals, que ha qualificat dels darrers “dos desastres electorals” del PSOE.

Díaz li ha arribat a dir a Sánchez que “la gent que t’ha acompanyat no es refia de tu. El teu problema no sóc jo, el teu problema ets tu“. Aquí, la presidenta andalusa s’ha preguntat retòricament que si “li convé al PP el candidat que ha tingut dues grans derrotes? O la candidata que va treure 10 punts al PP?”.

I en mig d’aquesta picabaralla, el tercer candidat, el basc Patxi López, ha intentat sense massa èxit trencar la polarització del debat. L’exlehendakari i expresident del Congrés dels Diputats ha afirmat que el PSOE no té el suport ciutadà perquè se’l percep com el partit de “la brega interna”.

Mentre que la presidenta andalusa ha posat en relleu els temes amb els quals coincidia amb Patxi López buscant la seva complicitat, l’exsecretari general ha demanat directament els vots dels seguidors de López que no veuen amb bons ulls els postulats de l’andalusa.

El resultat final d’aquesta cursa cap a la secretaria general del PSOE se sabrá el pròxim diumenge, 21 de maig, quan els 187.000 militants socialistes de tot Espanya votaran pel candidat o candidata que haurà de liderar el partit socialista els pròxims anys.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari