La Generalitat impedeix que el Palau acusi CDC

Puigdemont i Vila usen la seva majoria al Consorci contra la proposta de l'Ajuntament de Barcelona
Daniel Osàcar
Daniel Osàcar

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha utilitzat la seva majoria en el Consorci del Palau de la Música per impedir que Convergència sigui acusada per aquest organisme d’haver-se finançat irregularment cobrant comissions de Ferrovial.

El passat divendres, l’Ajuntament de Barcelona va proposar que el Palau acusés CDC, però no va reeixir la iniciativa pels vots en contra dels tres representants de la Generalitat, el president Carles Puigdemont, el conseller de Cultura, Santi Vila, i el secretari general de Cultura, Pau Villòria, al qual van delegar els vots els dos anteriors.

Fonts de la Generalitat han atribuït l’oposició al fet que volen esperar a conèixer les conclusions de la Fiscalia en el judici del cas Palau abans de donar llum verda al canvi d’orientació promogut pel consistori que encapçala Ada Colau. En síntesi, al·leguen que no és l’instant processal adequat. No obstant això, Marta Rovira (ERC) ha expressat en nom del partit que lidera el vicepresident Oriol Junqueras que “s’ha d’anar fins al final, com hem dit sempre! El Departament de Cultura s’ho hauria de repensar. L’autonomisme ha mort!”.

L’absència del representant del Ministeri de Cultura va deixar sol en aquella votació l’Ajuntament de Barcelona, que està explorant vies perquè el Consorci del Palau pugui inculpar CDC, ha explicat a Catalunya Ràdio Joan Llinares, exdirector general del Palau i actual responsable dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona.

Llinares assegura que, a banda de les declaracions que han afirmat en seu judicial el cobrament de comissions, hi ha suficients “proves documentals” de les irregularitats de CDC i ha anunciat que l’Ajuntament anirà fins al final per exigir responsabilitats.

La decisió del Consorci va ser ratificada pel patronat de la Fundació, integrat per 22 membres. En aquella segona reunió, explica eldiario.es, l’Ajuntament només va rebre el suport d’un representant de l’Orfeó Català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides