El cas Lezo destapa un xantatge a Mariano Rajoy

L'expresident de Madrid, Ignacio González, explica que el periodista Julio Ariza va extorsionar al líder del PP
Título de la imagen
Título de la imagen

En una conversa gravada per la Guàrdia Civil en la que parlen l’expresident madrileny, el popular Ignacio González, i l’exministre del PP, Eduardo Zaplana, es diu que Mariano Rajoy va patir xantatge amb una gravació de vídeo que provava la suposada caixa B del Partit Popular.

Aquesta conversa gravada entre Eduardo Zaplana i Ignacio González, que ara es troba a la presó pel cas Lezo per presumpta corrupció en la Comunitat de Madrid durant la seva presidència, forma part del sumari del cas i l’ha destapat aquest divendres El Espanyol.

Segons ha transcendit, Ignacio González, explica que el líder del PP i president del Govern central “va patir xantatge amb un vídeo i va enviar a Bárcenas per tapar-lo”, i afegeix que “li van deixar anar pasta per la puta cinta. Per tapar-lo”.

L’expresident madrileny assegura que l’enregistrament de la cinta de vídeo va ser instigat per Ildefonso de Miguel, exresponsable del Canal d’Isabel II, que és l’empresa pública sobre la qual gira l’operació Lezo.

Segons González, De Miguel va lliurar la prova al periodista Julio Ariza, periodista i president del Grup Intereconomía, que “se’n va anar a veure a Mariano a fer-li xantatge”.

Julio Ariza, en declaracions a La Sexta, ha negat haver fet xantatge a Mariano Rajoy però sí que ha admès que hi ha una cinta, “d’àudio, no de vídeo”.

En concret, aquest enregistrament seria una conversa en què un empresari explica com va anar a la seu del PP i li van demanar “diners al despatx de (Álvaro) Lapuerta“, el tresorer del PP abans que Luis Bárcenas.

Ariza ha afirmat que “jo he escoltat la cinta. No es pot confirmar res i per això no s’ha publicat. Però està en el sumari”, i ha afegit que González és un “bocamoll.

Per la seva banda, el portaveu del Govern central, Íñigo Méndez de Vigo, ha negat “rotundament” que Rajoy fos sotmès a cap tipus de xantatge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides