Barcelona ret homenatge a Leila Khaled

Dues entitats han denunciat al consistori per col·laboració amb organització terrorista
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest diumenge es durà a terme a l’antiga fàbrica de Fabra i Coats una conferència que se celebrarà en el marc de la Fira Literal Barcelona 2017. L’acte comptarà amb la presència de la dirigent del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina (FPLP), Leila Khaled, una activista política palestina que es va donar a conèixer al món per ser la primera dona que va segrestar un avió, ara fa 47 anys.

La presència de Khaled a la Fira Literal ha indignat a la Lliga Internacional contra el Racisme i l’Antisemitisme (licra) i la B’nai B’rith Nahmanides Barcelona, que han denunciat l’Ajuntament de Barcelona a l’Audiència Nacional. La denúncia, que s’ha presentat aquest dijous, ha estat desestimada pel jutjat d’instrucció número sis del Tribunal, en considerar que “no hi ha indicis que vingui a cometre cap delicte“.

Les dues entitats acusaven el consistori dels delictes d’integració en organització terrorista, col·laboració amb organització terrorista, apologia i enaltiment del terrorisme, finançament d’activitats terroristes, malversació de cabals públics i prevaricació. Aquestes entitats titllen a Leila Khaled de “terrorista“, i havien demanat a l’Audiència Nacional que adoptés les mesures necessàries per impedir-li l’entrada a Espanya.

D’altra banda, l’Associació Catalana de Jueus i Palestins (JUNTS ) i la Xarxa Jueva Antisionista Internacional (IJAN) han defensat la llibertat de convidar una militant política Palestina, i han denunciat l’estratègia de criminalització de les entitats sionistes. Segons el jueu Lauren Cohen, que pertany a les dues organitzacions, hi han determinades entitats sionistes que “agiten l’espantaocells de l’antisemitisme per distraure l’opinió pública del focus central que és l’ocupació de Palestina i l’incompliment de les resolucions de l’ONU”.

El coordinador de la Fira Literal, Simón Vázquez, s’ha mostrat sorprès per la “virulència i l’atac” al certamen i ha afirmat que la denúncia “no té cap raó de ser“. “Leila Khaled és una persona que treballa per un Estat laic a Palestina on conviuen totes les eines i totes les religions i s’ha convertit des dels anys 70 en un referent per l’esquerra i per la lluita per les llibertats del poble palestí”, ha explicat el coordinador.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides