Dos missals més de la mare superiora

Josep Pujol acusa els Cierco de falsejar dades i atribueix l'àlies "mare superiora", també present en un document del 1998, a la broma d'un gestor de la Banca Reig
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Josep Pujol Ferrusola nega, en una entrevista concedida a Público, que la seva mare utilitzés l’àlies “mare superiora” en les seves operacions amb la Banca Reig i atribueix l’ús del sobrenom al gestor bancari Josep Maria Pallerola. Segons la seva versió, quan el seu germà Jordi júnior va conèixer Pallerola “va començar a dir-nos que semblava un mossèn i a dirigir-se a ell, de vegades, per escrit com «mossèn»”. “Això és una broma, però de cap manera un codi… ni la meva mare escrivia aquestes coses, com queda demostrat en tots els documents autèntics aportats a la causa”, sosté.

Així mateix, Josep Pujol assegura, sobre l’ordre de transferència del 1995 que ha popularitzat l’àlies “mare superiora”, que es tracta d'”una de les tres úniques transferències que ha fet ella [Marta Ferrusola] des del seu compte en 18 anys en aquesta entitat [Banca Reig, després Andbank]”. També diu que aquella ordre ja havia estat aportada abans amb una nota manuscrita i que el document recentment revelat, “no el reconeixem”.

Pel que fa als germans Cierco, accionistes majoritaris de la Banca Privada d’Andorra (BPA), als quals s’atribueix l’aportació al cas Pujol del document bancari on Marta Ferrusola apareix com la “mare superiora”, Josep Pujol troba que maniobren per recuperar els diners que van perdre amb la intervenció i la nacionalització de la BPA. Interpreta que despleguen “una estratègia de defensa” i afirma que els Cierco han aportat documents falsos, per exemple, pel que fa a la cotitularitat de la seva cunyada Anna Vidal, esposa d’Oriol Pujol, d’un compte, quelcom que Josep Pujol diu que és “una absoluta mentida”.

Dos missals del 1998
Aquest mateix divendres, El Mundo ha revelat un altre document d’una sol·licitud d’operacions en compte de la Banca Reig, corresponent al 1998, amb el qual Marta Ferrusola va ordenar moure dos milions de pessetes al compte del seu fill Pere. Aquesta transferència va tenir lloc tres anys després que el primer moviment revelat en la documentació del qual hi consta l’àlies “mare superiora”.

Segons aquesta informació, el gestor dels comptes de la Banca Reig va anotar que l’operació responia a una ordre de la “mare superiora”, a qui atribueix una trucada telefònica a les 12 hores d’aquell dia.

El Mundo afegeix que el jutge instructor del cas Pujol, José de la Mata, rumia la possibilitat de citar a declarar com a imputat l’expresident Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola, per treure l’aigua clara de tot plegat, i que no descarta imposar-los mesures cautelars severes com a presumptes responsables màxims d’una organització criminal dedicada al cobrament de comissions a canvi d’adjudicacions públiques.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari