La protesta universitària talla cinc hores la Via Laietana

Els Mossos expulsen els manifestants asseguts davant de la Secretaria d'Universitats
via laietana mani estudiants taxes
via laietana mani estudiants taxes

Passada la mitjanit d’aquest dijous, agents dels Mossos d’Esquadra han fet fora de la Via Laietana de Barcelona un per un els manifestants que, exercint una resistència pacífica, continuaven asseguts protestant contra les taxes universitàries.

L’asseguda davant la seu de la Secretaria d’Universitats de la Generalitat de Catalunya ha estat l’acte final de dues jornades de protestes que han tallat durant unes cinc hores el trànsit de la Via Laietana. Els alumnes volen que es rebaixin almenys un 30% les taxes, en la línia d’una moció aprovada pel Parlament de Catalunya, així com l’equiparació dels preus que es paguen per graus i màsters.

Les mobilitzacions han tingut seguiment sobretot a la UAB, on alguns estudiants han tallat els accessos, i a alguns centres de la UB. Universitats, que destaca que en altres centres s’ha fet classe amb normalitat, ha comunicat que aplicarà la moció aprovada per unanimitat que preveu la rebaixa del 30% de les taxes.

Es tracta de la segona vegada que els estudiants universitaris reclamen enguany que es redueixi el preu de les matrícules.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides