Juristes catalans demanen que no es faci el referèndum

En un acte de Portes Obertes del Catalanisme s'ha demanat "renunciar explícitament a la desobediència del marc legal"
Portes Obertes al Catalanisme
Portes Obertes al Catalanisme

La plataforma fundada pel PSC i l’extinta Unió Democràtica, en la que hi participen diferents juristes, aposta per “participar activament en les negociacions per a la resolució que el mateix govern de la Generalitat ha plantejat al govern d’Espanya” i per “incorporar-se a la negociació sobre el nou finançament econòmic”.

En un acte celebrat aquest dijous al Col·legi d’Advocats a Barcelona, Portes Obertes del Catalanisme ha comptat amb la presència de l’expresident, José Montilla, i l’exlíder d’Unió , Josep Antoni Duran i Lleida. També hi eren Miquel Iceta, primer secretari del PSC, l’exconsellera de Cultura, Caterina Mieras, l’exconseller d’Interior, Ramon Espadaler, o l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo.

Ignasi Rafel, de Construïm, ha afirmat que “judicialitzar la política és amagar el cap” i ha afegit que “sense el respecte a la legalitat i sense seguretat jurídica no hi ha democràcia”, i que “cal respectar la llei, però també sabem que amb la llei no hi ha prou. S’ha de fer política”.

L’exconsellera de Justícia del govern d’Artur Mas, Pilar Fernández Bozal, ha demanat en el decurs del seu parlament que cal “arribar a acords” encara que això suposi renunciar a alguns aspectes. Fernández Bozal ha afirmat que “han promès unes coses que l’ordenament jurídic posa molt difícil i no han volgut entrar a negociar i solucionar els problemes, l’evolució, els sentiments…”.

L’exvicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, ha dit que hi ha una “manca de diàleg i falta de respecte” i que “el problema no és la Constitució”. Per a Gay, “algunes persones, amb molt poc coneixement, han dit que va ser aprovada sota la pressió dels tancs i les armes. Això és absolutament fals”.

Entre els assistents també hi havia el president de l’ANC, Jordi Sánchez, a qui el president de Tercera Via, Mario Romeo, li ha dit que “respectem molt, molt, els independentistes perquè estic convençut que estimen el nostre país. Però nosaltres també estimem Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides