Puigdemont retardarà el referèndum si Rajoy accepta pactar-lo

Si Madrid s'hi nega, ha assegurat que tiraran endavant amb la votació igualment
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El president Carles Puigdemont ha explicat en un dinar-col·loqui organitzat per l’entitat Sobirania i Justíciaque l’única manera que té el Govern espanyol per retardar la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya és avenir-se a negociar-lo.

D’aquesta manera, mentre la CUP està exigint que s’estableixi ja la data de la votació i expressa que no les té totes amb l’actuació del Govern, el president català ha deixat obert una petita escletxa que depèn de Mariano Rajoy. Puigdemont, això sí, ha expressat que si el Govern espanyol no abandona la seva negativa a una proposta que ha anunciat com la darrera oferta formal de l’Executiu català, i no vol pactar una altra data, el Govern de la Generalitat farà via igualment.

El president de la Generalitat ha descartat que la data i la pregunta es fixin abans de la presentació d’aquesta “darrera oferta” a Madrid, amb la qual plantejaran que “podem parlar de la data, de la pregunta, de les majories o de la implementació dels resultats”.

Pel que fa a una declaració unilateral d’independència, ha rebutjat parlar-ne tot assenyalant que no es troba en l’agenda de treball. “Treballem en l’agenda del referèndum o referèndum”, ha insistit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides