El Constitucional es carrega la Llei de Consultes

El TC també ha anul·lat el Comissionat per a la Transició Nacional
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat tota la part que fa referència al referèndum d’àmbit autonòmic de la llei de consultes populars del 2010, aprovada pel Parlament de Catalunya.

La sentència del TC aprovada per la unanimitat dels seus membres diu “Catalunya ha regulat una modalitat de referèndum que no està prevista en la Constitució ni en la legislatura estatal que regula les modalitats de referèndum”.

El mateix escrit del Constitucional diu que “la competència autonòmica per a la seva regulació només podria exercir-se en el suposat cas de què el legislador estatal, mitjançant la llei orgànica, hagués previst la figura del referèndum autonòmic”.

D’altra banda, el TC també ha decidit aquest dimecres anul·lar per unanimitat el decret amb el qual la Generalitat va crear el Comissionat per a la Transició Nacional.  

El tribunal “ha declarat la seva inconstitucionalitat i nul·litat, donades les competències que al mateix s’encomanaven relatives a les funcions inherents a l’impuls, la coordinació i la implementació de les mesures necessàries per a la culminació del procés de Transició Nacional”.

El Constitucional també ha anul·lat el ‘Pla executiu per a la preparació de les infraestructures de l’Estat’ i el ‘Pla d’infraestructures estratègiques’. El TC afirma que tenen afinitat amb la part declarada inconstitucional de la llei de mesures fiscals i financeres del 2015, que preveia l’impuls d’una Hisenda i Seguretat Social pròpies de Catalunya.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari