Sanitat retira tonyina fresca en mal estat que ha provocat quaranta intoxicats

Les autoritats sanitàries insten als ciutadans a no consumir-la perquè s'ha detectat histamina
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició del Ministeri de Sanitat ha emès un avís d’alerta després de detectar una partida de tonyina fresca que està en mal estat, i que ja ha provocat una quarantena de casos d’intoxicació alimentària per histamina després d’haver-la consumit. A Catalunya, tot i que s’han distribuït lots d’aquesta tonyina fresca afectada, encara no s’hi ha registrat cap intoxicació.

Sanitat ha demanat als ciutadans que hagin comprat tonyina fresca entre el 25 d’abril i el 5 de maig que es posin en contacte amb l’establiment per informar-se si el producte prové de l’empresa Garciden, que va comercialitzar un lot amb histamina, un compost orgànic que està relacionat amb una mala conservació del peix. En cas afirmatiu, es recomana no consumir-la sota cap de les seves formes de preparació culinària, ja que, segons el Ministeri de Sanitat, la histamina resisteix la temperatura del cuinat i la congelació.

A banda de Catalunya, la tonyina ha estat comercialitzada i distribuïda a Múrcia, el País Valencià, Aragó, Andalusia, Castella i Lleó, el País Basc, Madrid i en països europeus com Alemanya, Itàlia i Portugal. Ara per ara, s’han registrat 25 casos d’intoxicació a Andalusia, 11 a la Comunitat de Madrid i 4 a Múrcia, tots ells lleus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides