Expedient a la ‘zona de guerra’ d’El Vendrell

L'antiga fàbrica Superave ja ha patit dos incendis i està en runes
Título de la imagen
Título de la imagen

Les runes de l’antiga fàbrica Superave SA, en concurs de creditors des de fa cinc anys, s’han convertit en un perill públic pels infants i joves d’El Vendrell que freqüenten aquest indret. L’administrador concursal d’aquesta empresa, el lleidatà Josep Maria Rusiñol, manté en un estat deplorable aquest antic escorxador, ubicat a tocar de les cases de la urbanització La Muntanyeta, que ja ha patit dos incendis i està totalment vandalitzat.

Sense cap valla que impedeixi l’accés a les naus i dependències de la fàbrica, aquest indret és un cau de brutícia, ple de paranys i estructures molt deteriorades que poden caure en qualsevol moment sobre els visitants que hi accedeixen fàcilment. Veïns de La Muntanyeta que s’han adreçat a aquest diari per denunciar aquesta alarmant degradació ens informen que hi ha casos de nens que s’han fet mal en aquesta ‘zona de guerra’, l’últim fa pocs dies.

Des de l’Ajuntament d’El Vendrell, el departament de comunicació explica que el consistori ha obert un expedient contra el responsable d’aquest abandonament, l’administrador concursal Josep Maria Rusiñol, i que s’han emès dues ordres d’execució per tal que instal·li mesures de seguretat per impedir l’accés a la fàbrica abandonada. També se li ha notificat que retiri les plaques de fibrociment. De moment, no ha fet res.

Contactat per EL TRIANGLE, Josep Maria Rusiñol s’ha mostrat disposat a negociar una possible compensació amb tots aquells que hagin patit algú accident en aquestes runes a cel obert. A banda d’administrador concursal, Josep Maria Rusiñol és el vicepresident de la Cambra de Comerç de Lleida, on actua en estreta col·laboració amb Joan Simó, el “gran factòtum” de l’exConvergència Democràtica a la Terra Ferma.

Segons els veïns, resulta inexplicable que, cinc anys després de presentar concurs de creditors, aquesta gran fàbrica abandonada continuï degradant-se, sense que l’administrador concursal no l’hagi securitzat o venut. Es tracta d’un “bombó” urbanístic amb un alt potencial especulatiu, ja que l’Ajuntament d’El Vendrell està tramitant la requalificació d’aquests terrenys en zona terciària, que, segons fonts municipals, permetria la ubicació d’un centre comercial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides