ERC volia Jordi Pujol com a “ambaixador” per explicar l'”espoli fiscal”

Marta Rovira el considerava la persona idònia per ser una persona que "el coneixen i el reconeixen" a Europa
rovira al faristol
rovira al faristol

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, demanava el 2012 al Govern català president per Artur Mas que nomenés l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, com a delegat de la Generalitat a la Unió Europea.

Per a la dirigent republicana, Pujol era la persona idònia per explicar a Europa la situació d'”espoli fiscal” que pateix Catalunya.

Rovira va dir que Pujol “seria un excel·lent ambaixador perquè el coneixen i el reconeixen”, afegint que “ell no té problemes a denunciar la situació d’espoliació fiscal que patim i té molt clar que sortida només n’hi ha una i és la independència”.

En aquell moment, des d’ERC es reivindicava la figura de l’expresident català, ja que consideraven que podria fer una tasca de “lobby exterior, de paradiplomàcia”, a l’estar convençuts que el govern català no s’esforçava a explicar als països europeus la situació de greuge fiscal que viu Catalunya, segons els republicans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides