El PSC es retira de les comissions d’investigació

Ho fan per protestar contra "l'obstruccionisme" de les forçes independentistes
Título de la imagen
Título de la imagen

El PSC ha enviat aquest dimecres una carta a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per comunicar-li que deixarà de participar en les comissions d’investigació de la cambra sobre el cas Vidal i sobre l’operació Catalunya. En aquest escrit, els socialistes catalans lamenten que JxSí i la CUP hagin “rebutjat totes les propostes del pla de treball” de la comissió del cas Vidal, que havia d’investigar les declaracions de l’exjutge i exsenador d’ERC, Santiago Vidal, en les que va dir que la Generalitat havia aconseguit dades dels ciutadans de manera il·legal.

La portaveu parlamentària socialista, Eva Granados, ha assegurat que “ahir es va cometre un acte d’obstruccionisme” quan els grups independentistes van utilitzar la seva majoria absoluta per “evitar la continuació dels treballs” de la comissió. “Considerem que tenim dret a tenir informació de tots els temes, no només d’aquells que aquesta majoria considera del seu interès“, ha criticat Granados. En aquest sentit, els socialistes volen conèixer la documentació resultant de l’auditoria de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) sobre l’obtenció i ús de dades fiscals dels catalans, que es va iniciar després de les revelacions de Santiago Vidal.

El PSC ha registrat un paquet de sol·licituds de documentació a Forcadell per exigir transparència i informació, en la que demana “tota la informació relativa a l’eventualitat d’una secessió de Catalunya“. La portaveu socialista també ha reclamat una relació de les reunions mantingudes entre departaments de la Generalitat amb empreses del sector públic o entre alts càrrecs del Govern, en què s’hagi intercanviat informació relativa a l’eventualitat d’una secessió, la seva preparació, execució, plans de contingència i les seves conseqüències.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides