L’OAC investiga l’exbatlle de Cadaqués per contractar la seva empresa

Joan Figueras (PDEcat) està imputat en una altra causa per prevaricació
joan figueras cadaques
joan figueras cadaques

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha endegat una investigació sobre la contractació per part de l’Ajuntament de Cadaqués d’una empresa de Joan Figueras, l’exalcalde (PDEcat), quan encara governava el municipi, publica El Mundo. Es tracta de PGI Engineering, a la qual Figueras consta com a administrador i abans havia ocupat altres càrrecs.

Segons explica El Mundo, també s’indaga si aquest exalcalde va emprar en l’obra investigada operaris en nòmina del consistori tot i tractar-se d’una feina que havia d’executar una empresa privada.

La mateixa informació especifica que Antifrau ha posat fil a l’agulla sobre aquest afer arran de diverses denúncies rebudes a principis d’aquest any. Citant fonts d’aquesta oficina i municipals, afegeix que l’OAC va sol·licitar documentació a l’Ajuntament -ara governat per ERC- fa dos mesos i que ja ha elaborat un “informe raonat” que es pot lliurar a l’autoritat que hagi d’assumir el cas.

D’altra banda, Figueras està imputat -juntament tot l’Ajuntament anterior i la secretària municipal- per un delicte de prevaricació per la contractació, presumptament irregular, del tren turístic de Cadaqués. El concurs fou anul·lat per la justícia el 2012 per manca de publicitat i de resolució d’al·legacions d’una de les empreses candidates.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides