JxSí i la CUP es carreguen la comissió del cas Vidal

Els independentistes voten en contra de les compareixences proposades
santi vudal erc
santi vudal erc

Junts pel Sí i la CUP han eliminat la comissió del Parlament de Catalunya que volia investigar les declaracions de l’exjutge i exsenador d’ERC, Santiago Vidal en les que va dir que la Generalitat havia aconseguit dades dels ciutadans de manera il·legal.

Els dos grups independentistes de la cambra catalana han votat en contra, aquest dimarts, de totes les compareixences que els altres grups parlamentaris havien proposat. Junts pel Sí també ha retirat la seva proposta de compareixences i la CUP no n’havia presentat.

La primera reunió que s’ha fet de la comissió del cas Vidal, doncs, s’ha tancat en quedar buida de contingut, cosa que ha provocat que el seu president i diputat de Ciutadans, Jean Castel, hagi afirmat que es trobaven davant un fet “insòlit, extraordinari i sense precedents”.

La comissió s’havia creat a petició dels grups parlamentaris de Ciutadans, el PSC i el PPC, i tal com marca el reglament del Parlament s’havia de constituir automàticament, ja que això passa quan es demana per un terç dels diputats de la cambra o ho demanen tres grups parlamentaris.

Les compareixences rebutjades eren les del vicepresident Oriol Junqueras, i els consellers Neus Munté, Jordi Jané, Carles Mundó, Raül Romeva, Meritxell Serret, Jordi Baiget i Meritxell Borràs. Tampoc han tirat endavant les peticions de compareixença del diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana.

La diputada del PSC, Alícia Romero, ha denunciat que als grups de JxSí i la CUP els hi funciona “que les coses es facin d’amagat i a les fosques”.

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha dit que la posició dels independentistes a la comissió “fan molt de mal” als partidaris del referèndum perquè genera descrèdit entre la ciutadania.

Des del PPC, el diputat Alejandro Fernández, ha declarat que el què ha passat amb la comissió del cas Vidal demostra que el procés sobiranista “no és la festa idíl·lica de la democràcia”.

Des de Ciutadans, el diputat Carlos Carrizosa, ha afirmat que Catalunya té un govern que emprèn “accions opaques que escapen del control democràtic i s’amaguen de la ciutadania” en nom del procés sobiranista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides