Millet i Montull van fer desaparèixer 3,6 milions de diners públics

També estan acusats d'haver defraudat 135.000 euros més a Hisenda
Fèlix Millet i Jordi Montull
Fèlix Millet i Jordi Montull

Fèlix Millet i Jordi Montull es quedaven amb tot el que podien. Van establir un mecanisme per apoderar-se de diners públics que entraven al Palau de la Música però per deslliurar-se dels controls els traspassaven a comptes sense intervenció.

El mecanisme era senzill. El Palau de la Música estava format per tres societats: el Consorci, la Fundació i l’Associació. Mentre que la primera d’elles era de titularitat pública i, per tant, els seus comptes eren fiscalitzats (fins al 2002 per l’Ajuntament de Barcelona i a partir de llavors, per la Generalitat), les altres dues institucions són de dret privat i només són auditades per organismes privats.

Millet i Montull van agafar els diners rebuts de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Ministeri de Cultura i els passaven a qualsevol de les altres dues organitzacions, i d’aquestes ells obtenien els diners.

Segons la Intervenció General de la Generalitat, des del 2002 fins al 2009, Millet i Montull haurien desviat 3,6 milions d’euros, entre les obres a les seves respectives residències, diners en efectiu i altres pagaments personals.

Per altra part, Millet i Montull també estan acusats d’un delicte contra Hisenda arran de la declaració de l’IVA corresponent a l’any 2007. En total, s’haurien intentat quedar amb 135.000 euros, 128.000 intentant cobrar-los dues vegades i 7.000 euros més imputant-se unes deduccions de manera irregular.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides