Més dificultats pels fronterers que treballen a Andorra

La companyia Hispano Andorrana ja no puja fins a Escaldes amb l'estrena de la nova estació de bus, mentre l'alcalde Batalla guarda silenci
Busos de la Hispano Andorrana
Busos de la Hispano Andorrana

La línia d’autobús que desplaça cada dia des de fa 65 anys a centenars de treballadors fronterers des de la Seu d’Urgell fins al Principat d’Andorra, la Hispano Andorrana, ha deixat de prestar servei més enllà del punt de la nova estació nacional, ubicada en una zona que està allunyada del centre comercial.

Segons informa el Diari d’Andorra, la decisió de no pujar fins a la parròquia d’Escaldes-Engordany ha estat presa per la mateixa empresa després que el Govern els obligui a realitzar una aturada a l’estació central, ja que totes les línies que fan un trajecte internacional han d’efectuar-ne. La normativa ha comportat que la Hispano Andorra hagi decidit suprimir el servei més enllà i, per tant, no puja fins a la parròquia d’Escaldes-Engordany perquè no pot garantir les freqüències de pas fixades. El bus efectua viatges cada hora, en sentit anada i tornada de la Seu a Andorra, des de les 6.45 hores fins a les 21.00 hores.

La mesura perjudica greument a un gran nombre de fronterers que utilitzen aquest mitjà de transport públic per anar a treballar al Principat. Ja han expressat, de fet, les seves queixes per no poder arribar a Caldea, com fins ara. La majoria dels usuaris habituals es desplacen al centre comercial o marxen més enllà. Això significa que els treballadors han d’anar a peu fins als seus llocs de feina o bé paguen un altre bitllet d’un autobús de línia urbana, amb la consegüent pèrdua de temps i de diners.

L’equip de govern de la Seu d’Urgell, encapçalat per l’alcalde Albert Batalla, que compta específicament amb una regidoria de fronterers, de moment no s’ha pronunciat públicament sobre les queixes dels usuaris i tampoc ha explicat si pensa traslladar la problemàtica a l’Executiu andorrà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.