Le Pen reconeix la seva derrota davant Macron

El candidat europeista ha guanyat les eleccions presidencials franceses amb un 65% dels vots, segons els sondejos
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron serà el nou president de França després de vèncer a la candidata de la ultradreta, Marine Le Pen, amb un 65% dels vots, segons les estimacions i les projeccions de vot de diferents enquestes sociològiques.

Aquest diumenge, 47 milions de francesos estaven cridats a les urnes per escollir el nou president de la República Francesa. Per aconseguir la presidència de la República Francesa cal aconseguir més del 50% dels vots, una xifra que hauria superat amb escreix Macron.

Segons les enquestes a peu d’urna i les dades dels primers recomptes de vots, el candidat centrista ha guanyat a Marine Le Pen per una majoria molt amplia.

Uns resultats que han donat, sens dubte, oxigen a la Unió Europea, molt preocupada per l’ascens de la ultradreta francesa antieuropeista. Una situació a la qual la UE s’enfrontava després d’haver hagut d’encaixar el Brexit i la victòria de Donald Trump a la presidència dels Estats Units.

Marine Le Pen, poc més de deu minuts després de les vuit del vespre ha comparegut davant els mitjans de comunicació, reconeixent la seva derrota i afirmant que ja havia trucat a Macron per felicitar-lo per la seva victòria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides