Batalla no se’n surt i culpa al PSC del retard de les obres de l’hospital de la Seu

Compromís demana la figura d'un gerent no compartit amb el centre de Tremp després que la Generalitat nomenés un responsable únic
Conseller Comín i Albert Batalla
Conseller Comín i Albert Batalla

El president de la Fundació Sant Hospital, FSH, i alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, torna a practicar la política de ‘pilotes fora’ i ara responsabilitza al principal grup de l’oposició, els socialistes de Compromís, de ser culpables del retard de les obres de la residència i de l’àrea sociosanitària. Segons informa el diari EL SEGRE, Batalla considera que el fet que el seu principal rival polític presentés “mesures cautelars” contra el nomenament de la conselleria de Sanitat de la Generalitat de Francesc Guerra, com a gerent compartit dels hospitals de la Seu i de Tremp, està perjudicant el projecte de remodelació de l’àrea residencial per a la tercera edat del centre de la capital de l’Alt Urgell. La Diputació de Lleida l’any 2015 va aportar 75.383 euros.

 

Batalla hauria d’argumentar millor aquestes crítiques si fa l’exercici de repassar la resolució de la licitació de la redacció del projecte tècnic i direcció d’obra i arquitectura de la reforma, que es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, DOGC, amb data del 21 de desembre del 2015. En concret, es va adjudicar el concurs el 29 de febrer del 2016, a Casa Solo Arquitectos, S.L.P, amb seu a Barcelona. Segons consta a la redacció de les bases de l’hospital el valor estimat del contracte era de 205.110,76 euros sense IVA i el pressupost de licitació de 170.925,64 euros sense IVA.

 

Tot i que s’assegura a la publicació que la Diputació havia de resoldre la convocatòria a la tardor perquè les obres poguessin començar abans de finals del 2016, segons la tesi de l’alcalde convergent, la corporació provincial no contemplava ni contempla cap partida específica dels seus pressupostos, ni de l’any passat ni d’enguany, destinada a invertir en les reformes, com es pot contrastar si es consulten els comptes públics de l’organisme provincial.

 

A banda, no pot ser considerada com excusa que les obres de remodelació de les plantes 2a i 3a de la FSH, per a usos sociosanitaris i residencials i trasllat previ de rehabilitació i centre de dia a la planta 2a de l’edifici annex, depenguin del nomenament d’un nou gerent, tenint en compte que la redacció de les bases de tot el projecte tècnic, direcció d’obra i arquitectura, i licitació va ser aprovat per l’anterior responsable del centre, Mateu Huguet i publicat al DOGC amb el vistiplau del patronat de la Fundació, formada majoritàriament per l’ajuntament de la Seu i el Bisbat d’Urgell.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari