López Bofill, imputat per uns tuits

"Espanya més a prop de Turquia", lamenta el jurista
Hèctor López Bofill
Hèctor López Bofill

El jurista i professor de la Universitat Pompeu Fabra Hèctor López Bofill declararà dilluns vinent, 8 de maig, a la Ciutat de la Justícia com a investigat -condició abans denominada imputat- per la publicació de diversos missatges a Twitter. Li atribueixen la possible comissió de delictes d’injúries contra l’autoritat, amenaces a un col·lectiu professional i amenaces als drets fonamentals.

En concret, la citació se centra en tuits publicats l’any passat i aquest, en particular en un on manifestava: “Quan siguem independents jo me’n recordaré dels jutges, fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya”.

En altres missatges pels quals es troba en el punt de mira es va referir a la condemna contra Francesc Homs i l’assassinat de la diputada britànica Jo Cox. “La repressió i la venjança serà l’origen de la nostra llibertat. Ànims i força Francesc Homs! Amb tu i amb la democràcia!”. “L’assassinat de Jo Cox demostra que, per desgràcia, tota transformació constitucional profunda demana morts“.

López Bofill, que el 2010 va abandonar ERC per passar a Solidaritat Catalana, ha expressat aquest divendres que el criden a declarar “per les meves opinions polítiques”. “Un nou atac a la llibertat d’expressió. Espanya més a prop de Turquia“, interpreta.

L’exconseller Homs ha manifestat el seu suport a López Bofill: “Un nou acte antidemocràtic i d’impotència de l’estat espanyol #vergonya“.

Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural, ha denunciat una “persecució ideològica sense aturador” i un “doble raser insostenible, no tenen vergonya”. L’associació de juristes Drets també s’hi ha referit: “Altre cop la doble vara de mesurar de la Fiscalia: arxiva els tuits catalanòfobs denunciats per Drets i obre diligències contra sobiranistes”. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides