La Generalitat busca empreses que li vulguin vendre urnes

El Govern vol comprar-ne 8.000 unitats de metacrilat per a eleccions o referèndums
Urna electoral
Urna electoral

La Generalitat de Catalunya elaborarà un llistat d’empreses que li puguin subministrar urnes de metacrilat, després que s’hagi sabut que el govern català té previst comprar-ne fins a 8.000 unitats, per a fer eleccions o referèndums.

També ha transcendit que la compra de les urnes s’ha acordat en una reunió que han mantingut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.

Segons l’ACN, el llistat s’elaborarà a partir d’un acord marc pres pel departament de Governació. L’acord ha de permetre homologar empreses per tal que la Generalitat pugui contractar-les pel proveïment d’urnes per a qualsevol procés electoral.

Les empreses que vulguin participar tindran 15 dies per notificar-ho una vegada l’acord es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que està previst que es faci ben aviat.

Des del Govern català s’està convençut que aquest acord respecta la legalitat vigent, ja que la Generalitat té les competències per organitzar processos electorals, i s’assegura que aquesta decisió és la primera concreció del compromís de l’executiu català de celebrar el referèndum amb o sense acord del govern espanyol.

TV3 també va informar que per comprar les urnes s’utilitzaran altres partides del pressupost, ja que el Tribunal Constitucional va suspendre la partida destinada al referèndum.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari